© Jordi Cané

© Celeste Arroqui Masats

© Gay Marín e Isabel González Ortiz de Urbina

© Lluís Català

Jordi Cané

(Palafrugell, 1978)

L’artista presenta una selecció de retrats en blanc i negre que cerquen la interrelació del subjecte amb el retratista. En un món capturat per la tecnologia digital, el fotògraf incorpora en el seu llenguatge elements del retrat clàssic analògic.

Personatges, famílies, artistes o artesans formen part d’uninacabat arxiu de retrats.
www.jordicane.com

Celeste Arroquy

(Bahía Blanca, Argentina, 1973)

Fa 18 anys, el 1991, Felicitas va perdre el seu marit. Ella tenia 60 anys i es quedava sola en un pis de 270 metres quadrats a Barcelona. Decidí que era el moment de reformar la seva llar amb les seves pròpies mans i començà una obra en la qual segueix treballant, tenaçment, des d’aleshores. És una Penèlope de la seva pròpia casa: ho pinta i ho arregla tot cíclicament, canviant d’opinió cada vegada, sense acabar mai. Viu en un estat de precarietat permanent, però la seva energia sembla inesgotable.
www.celestearroqui.carbonmade.com

Eugeni Gay Marín e Isabel González Ortiz de Urbina

Eugeni Gay Marín (Barcelona, 1978) i Isabel González Ortiz de Urbina (Vitòria, 1981)

El 26 de maig de 2003 un avió Yakolev-42 llogat per l’exèrcit espanyol s’estavellava a Turquia i en l’accident morien tots els passatgers: 62 militars i 13 membres de la tripulació. Una dubtosa contractació de l’aparell, juntament amb vàries subcontractacions, i la no identificació de 30 dels cossos fan d’aquest accident un dels més polèmics de la democràcia espanyola. Les famílies, anys després, segueixen lluitant perquè se sàpiga tota la veritat del que va passar.
www.txeni.com

Lluís Català

(Palafrugell, 1978)

Des de l’any 1997 i fins a dia d’avui, desenes de milers de camperols indis es treuen la vida. La manca d’aigua il’absència d’infraestructures per emmagatzemar-la; el canvi de sistema agrari promogut pel capitalisme més ferotge, esclau de llavors transgèniques i pesticides, i l’endeutament amb els bancs porten milers de famílies a la ruïna econòmica i moral. Diferents famílies que han patit el suïcidi seran el fil conductor d’aquesta trista història. Ens trobem als poblats de l’Índia interior, la llar dels camperols, i de la seva mort.
www.lluiscatala.com