“Fotografia al carrer”

La fotografia de carrer és una excel·lent eina educativa per desenvolupar la mirada fotogràfica i copsar les diferents situacions que sorgeixen dins els espais urbans. La fugacitat i l’espontaneïtat dels moments que es viuen al carrer estimulen i agiliten la mirada del fotògraf compromès.
Per aquests motius el taller que es proposa serà molt dinàmic i interactiu. Començarem impartint alguns conceptes bàsics i visionant mostres de grans fotògrafs d’aquest subgènere documental. Tot seguit, acompanyats dels fotògrafs de Calle 35, farem sortides en grups reduïts de 4 o 5 persones.
L’objectiu d’aquestes sortides és que els alumnes s’integrin discretament i naturalment en els espais quotidians per estimular-los a tenir una mirada fotogràfica més espontània, lliure i sense prejudicis a l’hora d’observar l’entorn, el carrer, el mercat, la platja… l’espai públic per si mateix i com a tema.
Al final del dia es farà la selecció, l’edició, els comentaris i el visionat de les fotografies realitzades pels alumnes, en una projecció oberta al públic i com a activitat emmarcada dins la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs.

Calle 35 és un col·lectiu fotogràfic, la finalitat del qual és gaudir i divulgar la fotografia de carrer. Format inicialment per Marcelo Caballero, Carlos Prieto, Rafa Pérez, Domingo Venero i Rafa Badia, fotògrafs que impartiran el taller, aquest col·lectiu amb base d’operacions a Barcelona està obert a noves incorporacions i mirades. La voluntat dels fundadors és oferir espai als qui gaudeixen amb la pràctica de la foto urbana com a forma d’expressió estètica i testimoniatge documental d’una època. També com una pacífica i lúdica reivindicació de la via pública com a espai social pertanyent a la ciutadania.
A més d’una pàgina web amb galeries d’imatges (www.calle35.com), Calle 35 organitza xerrades i conferències per donar a conèixer el treball de mestres d’Street Photography; desenvolupa projectes fotogràfics com a col·lectiu, realitza exposicions i edita publicacions amb imatges de nous autors. Pretén, a més, oferir una perspectiva diferent a la de l’òrbita anglosaxona, i aposta per la visió pròpia dels fotògrafs del sud d’Europa i d’Amèrica Llatina.

 

Taller d’Street Photography
Dissabte dia 29 de setembre de 2012
Horari: de 10 a 14 h (matí) i de 16 a 20 h (tarda)
Lloc: Espai Fòrum – Llibreria Mediterrània
Preu del taller: 90 euros
Informació i inscripcions:
info@biennalxmiserachs.org
o al telèfon: 600870048 (Enric)

www.biennalxmiserachs.org
www.calle35.com