© Lee Miller Archives, Anglaterra 2024. Tots els drets reservats. www.leemiller.co.uk

Lee Miller

(Poughkeepsie, Nova York, 1907 – Chiddingly, Regne Unit, 1977)

“EL DESIG DE LLIBERTAT”

Lee Miller és una de les fotògrafes imprescindibles del segle xx. Model i fotògrafa de moda, fotògrafa surrealista, corresponsal i fotoperiodista de guerra, la seva vida esdevingué una recerca i un exercici de llibertat constants que l’han convertida en una personalitat vital i professionalment fascinant. 

Va posar per a importants fotògrafs, va conviure i aprendre amb els representants dels corrents intel·lectuals i artístics europeus més avantguardistes (Man Ray, André Breton, Jean Cocteau, Paul Éluard, Dalí, Picasso…) i va esdevenir una de les primeres dones fotògrafes i corresponsals de guerra que va documentar, entre altres episodis bèl·lics, els bombardejos de l’exèrcit nazi sobre Londres, el desembarcament de Normandia i l’alliberament dels camps de concentració de Buchenwald i Dachau. 

Pionera, precoç i creativa, amb un important bagatge de coneixements tècnics i artístics, va imprimir a tota la seva obra un segell personal de gran força expressiva i original composició. 

Aquesta exposició vol ser un viatge a través d’imatges de cadascun del àmbits que va abordar: la moda, el surrealisme, el retrat i la guerra, incidint de manera especial en aquest últim per la seva rellevància testimonial i històrica, així com per la mirada privilegiada que atorga en la seva obra a les dones en general i a les que van participar en la contesa en particular.

www.leemiller.co.uk

La Bòbila
Carrer de la Garriga, 24

DEL 4 D’AGOST AL 15 DE SETEMBRE
De dilluns a dissabte: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h (15 d’agost i 11 de setembre inclosos)
Diumenge: de 10 a 14 h

DEL 16 DE SETEMBRE AL 13 D’OCTUBRE
De dimarts a divendres: de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Dissabtes: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius: de 10 a 14 h. Dilluns: tancat