© Cristina García Rodero

Cristina García Rodero

(Puertollano, Ciudad Real, 1949)

“AMB LA BOCA OBERTA”

Cristina García Rodero és una de les fotògrafes més importants de l’estat espanyol i amb més trajectòria internacional. També ha estat la primera fotògrafa espanyola a formar part de la prestigiosa agència de fotoperiodisme Magnum Photos.

Ha publicat diversos llibres i rebut nombrosos premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Fotografia (1996), la Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts (2005) i el Premi PhotoEspaña en reconeixement al conjunt de la seva obra (2017).

“Amb la boca oberta”, que viatja per primera vegada a Catalunya, està comissariada per Juan Carlos Moya i Cristina García Rodero, i recorre la trajectòria de la fotògrafa des de finals dels setanta fins a l’actualitat amb imatges preses en diferents llocs del món on ha realitzat els seus treballs. Amb una mirada antropològica i una acurada composició, ha retratat les tradicions, les festes i la religiositat dels pobles i cultures amb què ha contactat, però també la guerra i les manifestacions més quotidianes.

Totes les imatges, seleccionades d’entre unes 30.000 aproximadament, tenen com a nexe comú un personatge amb la boca oberta; una manera d’expressar molts sentiments i emocions (la joia, el dolor, la sensualitat, el desig, la passió…) sovint contradictòries i que representen, segons l’autora, l’essència de la vida.

La Bòbila Vella
Garriga, 36

HORARI
Agost
De dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20.30 h
Diumenges, de 10 a 14 h
Setembre i octubre
De dimarts a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius, de 10 a 14 h
Dilluns, tancat