© Arxiu Colita Fotografia

Colita

(Barcelona, 1940-2023)

“COLITA. PARA UN ROTO Y PARA UN DESCOSIDO”

Colita (Isabel Steva) és una de les fotògrafes més prolífiques del nostre país. Treballadora infatigable, alumna, amiga i companya de professió de Xavier Miserachs, Oriol Maspons, Leopoldo Pomés i Francesc Català-Roca, ha bastit un arxiu amb milers d’imatges de temàtica molt diversa fruit de la incansable curiositat que sempre l’ha caracteritzat. 

Conformen el seu currículum gairebé 60 exposicions i més de 77 publicacions, a més de tot el seu treball fotoperiodístic. Va rebre importants premis i reconeixements –com ara la Medalla al Mèrit Artístic de l’Ajuntament de Barcelona, la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Fotografia o la Medalla d’Or a les Belles Arts– i la seva obra forma part de col·leccions públiques i privades.

“Colita. Para un roto y para un descosido”, títol que la fotògrafa va escollir expressament per a aquesta ocasió, mostra algunes de les seves imatges més emblemàtiques. La seva estimada Barcelona, la Transició, els gitanos, el flamenc, el cinema, la Nova Cançó… conformen el recorregut per l’obra d’una autora que exhala sentit de l’humor, feminisme i llibertat.

www.colitafotografia.com

Museu del Suro de Catalunya
Placeta del Museu, s/n – Tel. 972 30 78 25

DEL 4 D’AGOST AL 15 DE SETEMBRE
De dilluns a dissabte: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h (15 d’agost i 11 de setembre inclosos)
Diumenge: de 10 a 14 h

DEL 16 DE SETEMBRE AL 13 D’OCTUBRE
De dimarts a divendres: de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Dissabtes: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius: de 10 a 14 h. Dilluns: tancat