Projecció documental

 

Projecció del documental Joana Biarnés, una entre tots, d’Òscar Moreno i Jordi Rovira. La reivindicació de la figura de la primera fotoperiodista de l’estat espanyol, una gran fotògrafa que va saber obrir-se camí en la premsa dels anys seixanta, aleshores un món dominat exclusivament per homes.

Auditori del Museu del Suro
Dissabte 17 de setembre, a les 19.30 h

joana-biarnes-una-entre-todos

 

Projecció audiovisual

 

Projecció de l’audiovisual La ruta de la vergonya, d’Àngel García i Óscar Pinal. El fotògraf Àngel García presentarà aquest audiovisual que aborda la situació dels primers refugiats sirians que, al setembre de 2015, van viatjar a Europa fugint de la guerra i cercant una vida millor.

Auditori del Museu del Suro
Dissabte 1 d’octubre, a les 19.30 h

Presentació de llibres

Presentació del llibre Josep Pla i la civilització surera, d’Annie Unland, col·lecció Àlbum de Records, de l’editorial Baix Empordà.

Fundació Josep Pla
Divendres 23 de setembre, a les 19.30 h


Presentació del llibre Pere Català i Pic. Fotografia, publicitat, avantguarda i literatura (1889-1971).

Llibreria Mediterrània
Divendres 7 d’octubre, a les 19.30 h

II Fira de Fotografia al carrer

Fira de fotografia al carrer, on es podran trobar fotografies, llibres, càmeres i diversos treballs i objectes relacionats amb la fotografia.

Carrer de Pi i Margall
Dissabte 8 d’octubre, de les 17 a les 21 h

1965032_696541987104381_704349504391611845_n

Conferències

Conferència impartida per Susanna Muriel, arxivera especialitzada en col·leccions fotogràfiques, sobre Organització i conservació d’arxius familiars. Coneixerem quines són les pautes generals per aconseguir les condicions òptimes de conservació dels fons fotogràfics familiars.

Auditori del Museu del Suro
Dissabte 24 de setembre, a les 19.30 h


Monsanto, l’estratègia de posar la vida en perill, conferència a càrrec de Gustavo Duch, relacionada amb l’exposició de Pablo E. Piovano “El cost humà dels agrotòxics”.
«No els parlaré dels estudis científics que demostren els efectes dels verins que l’agricultura industrial i globalitzada utilitza per guanyar diners mentre ens alimenta. Perquè tot i que en són molts, aquests esdevenen irrellevants quan les evidències són els rostres de l’exposició que ens acompanya. I són tan certs com irrefutables. Parlarem del perquè d’aquest genocidi químic i de qui hi ha al darrere.»

Auditori del Museu del Suro
Dissabte 8 d’octubre, a les 19.30 h